Wij gebruiken cookies. Akkoord
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis vakkundig advies Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

EPDM projecten

07 augustus 2019

Inmiddels zijn veel van onze klanten u voorgegaan om een mooi EPDM dak te maken. Een dak dat waterdicht is. Bekijk hier onze EPDM projecten, welke door onze klanten of onszelf zijn aangebracht. Vos Epdm verkoopt inmiddels zeker 8 jaar EPDM en kunnen wij zeggen dat we steeds meer specialist zijn op het gebied van EPDM.

EPDM-dakbedekking-lsfr-op-maat-contactlijm

EPDM verwerken op een kantoorunit

Één van onze eerder projecten was het dak van een kantoorunit bedekken met EPDM. De unit had een afmeting van 6x6 meter en had als dakbedekking een oude bitumen daklaag erop zitten, welke op diverse punten lekkages had. Wij adviseren altijd de oude daklaag eraf te halen, zodoende kun je meteen controleren wat eronder zit goed is of vervangen moet worden. Een andere optie is de oude daklaag erop laten dampwerende folie eroverheen, daarna platen isolatie erop en dan verlijmen met EPDM.

Bij de kantoorunit hebben als 1e stap de oude daklaag eraf gehaald en de onderlaag goed schoon gemaakt. We zagen al snel dat de houtlaag in orde was. Toch hebben wij voor de zekerheid een plaatje multiplex 6mm erop geschroefd, zodoende hadden wij weer een mooie strakke laag om mee te beginnen. 2e stap goed leggen van het EPDM, rondom 20cm extra dan de netto dakmaat. Een half de folie laten rusten en daarna de lange zijden naar binnen gevouwen. Dit maakt het voor jezelf makkelijker en kun je eenvoudiger op het dak lopen. Daarna hebben we de epdm terug gevouwen naar het midden, waardoor wij vanuit het midden naar de zijkanten toewerken. Een volgend voordeel is, dat we grote vlakken in kunnen spuiten met een dubbelzijdige contactlijm. Stap 3 na het grote vlak te hebben verwerkt, gaan we de opstaande randen afwerken. Hier komen we meteen ook de hoeken tegen. Dit is een kwestie van invouwen en met contactlijm vastlijmen.

4e stap is de opstaande randen afwerken met een daktrim en twee stukken epdm aan elkaar verbinden met een coverstrip. Coverstrip is een enkellaag zelfklevende strip van circa 15cm breed, welke in combinatie met primer twee stukken EPDM aan elkaar kan verbinden. Wat doet het proces? De coverstrip in combinatie met primer gaat verkleven en vulkaniseren met de overlappende EPDM stukken.

Natuurlijk niet te vergeten hebben we een hwa uitloop / epdm dakdoorvoer in beide units gemaakt. Dit voor het afwateren van overtollig water.

We helpen je graag 0416 75 02 55 of info@vosepdm.nl
Sluiten