Wij gebruiken cookies. Akkoord
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis vakkundig advies Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

Wat is EPDM ?

23 februari 2018
Epdm dak douglas overkapping

Epdm is een mengsel van Ethyleen, Propyleen en een aantal andere onbekendere stoffen, na het vermengen van deze stoffen, worden er roet, zwavel en andere vulstoffen toegevoegd, wanneer dit vermengd is tot één grote rubbermassa word de rubbermassa zo heet gemaakt dat het veranderd in een elastisch materiaal; Epdm.

Epdm is de nieuwste opvolger van de dakbedekkingmaterialen, voor Epdm is een sterk groeiende markt, het product bestaat nu zo'n 30 jaar en de dakbedekking die toen voor het eerst was neergelegd is nu nog steeds te vinden op de daken en dat zelfs nog in uitstekende staat, daarom kunnen we wel zeggen dat de levensduur van Epdm minimaal boven de 50 jaar ligt. Epdm leveren wij met breedtes van 3,05, 4,58, 6,10, 7,62, 9,15 en 12,20, (de prijs van een vierkante meter bij elke rol is €7,65), de standaardlengte per rol is 30,50m. natuurlijk kunt u bij ons Epdm op maat bestellen. het product is zo gemaakt dat het een rek heeft van ±400% wat elastisch blijft van -35 °Celsius tot 120 °Celsius.

IMG-20151128-WA0013

Voordelig

Epdm heeft ongekend veel voordelen, de prijs van Epdm ligt bijvoorbeeld lager dan de prijs van de meeste dakbedekkingmaterialen, vooral als we gaan kijken naar de levensduur van de dakbedekkingmaterialen, het is namelijk zo dat Epdm minimaal 50 jaar meegaat, dit houd in dat Epdm op langer termijn een zeer goedkoop product wordt.

Epdm is zeer eenvoudig aan te leggen, omdat Epdm bij kleine daken vaak in één keer gelegd kan worden bij grotere daken is het handig om een deskundig iemand erbij te betrekken zodat het epdm, mooi, strak en op de juiste manier gelegd kan worden. Het aanbrengen van de Epdm word heel gemakkelijk gemaakt doordat Epdm licht van gewicht is, flexibel is en een rekking heeft van ±400%.

Bestand tegen

Het product is zo gemaakt dat het bestand is tegen logen, zouten en zuren, daarnaast is het ook bestand tegen micro-organismen en atmosterische invloeden zoals zure regen.

Een ander belangrijk punt is dat Epdm uit slechts 1.14mm-1.4mm bestaat dat is velen malen dunner dan bitumen, bitumen heeft vaak een eerste laag van 3mm en daarop komt nog een toplaag van 4 á 5 mm, dit zorgt ervoor dat Epdm in vergelijking erg licht is, waardoor het aanbrengen makkelijker is.

Wat ook niet onbelangrijk is, is dat Epdm niet met open vuur aangebracht hoeft te worden dit zorgt ervoor dat Epdm veel minder risico's met zich meebrengt, dit is in tegenstelling van bitumen, bitumen moet met open vuur verwarmd worden om het zo vloeibaar te maken, wanneer het vloeibaar is kan het materiaal pas bewerkt worden.

Doordat Epdm met natuurlijke materialen is gemaakt, is het UV-bestendig, dit houd in dat het materiaal niet verhardt onder invloed van de zon, wat ervoor zorgt dat Epdm zich niet verweerd.

veranda dak met epdm

Wat is Epdm?

Epdm is een 100% gevulkaniseerde kunststof rubberfolie op basis van het Ethyleen Propyleen, Dieen en Monomeer. Tevens het milieuvriendelijkst product wat in de markt van dakbedekkingen wereldwijd het meest verkocht wordt. Circa 150 miljoen m² wordt wereldwijd aan Epdm verwerkt.

Onze Epdm dakbedekking wordt voornamelijk gebruikt op platte daken, te denken aan garages , dakkapellen, aanbouw, tuinhuizen, caravans, nieuwbouw, dakgoten enz... EPDM is elastisch, UV-bestendig en heeft een levensduur van wel 50 jaar. Een totaaloplossing om uw dak waterdicht te krijgen. Het EPDM is 1,14mm dik en heeft een rek percentage van 400%. Onze Epdm is praktisch zonder talkpoeder en zeer goed te verlijmen met een Epdm contactlijm.

Epdm kan gebruikt worden op diverse materialen/ondergronden als hout, gecacheerde PIR/PUR-isolatie, bestaande bitumen dakbedekking, beton, metselwerk, aluminium, zink en lood. Epdm kan op elk dak aangebracht worden, mits de ondergrond voldoende goed is en het dak belastbaar is voor Epdm.

Waarom kiest u voor Epdm?

Epdm is voor de meeste gevallen daken uit één stuk te krijgen. Dit betekent weinig tot geen naden en waterdicht! Epdm is niet zwaar in tegenstelling tot andere dakbedekkingen (1,4kg per m²). Hierdoor is het voor de doe-het-zelver nog makkelijker Epdm te plaatsen/verlijmen en af te werken. Bij Vos Kunststoffen kunt u alle materialen verkrijgen om een dak compleet te maken.

Nee, er is geen verschil in onder- of bovenzijde.

Hoe kan ik de Epdm folie vast maken op een dak?

U kunt hiervoor heel makkelijk de Epdm contactlijm gebruiken. Deze moet wel dubbelzijdig aangebracht worden. Op de ondergrond en op de folie zelf. De lijm kan met een kwast of roller aangebracht worden. Na het aanbrengen een aantal minuten wachten, totdat de lijm licht opgedroogd is. Daarna kunt u de folie aanbrengen op de ondergrond en zal deze ook meteen vast zitten.

Hoeveel Epdm contactlijm heb ik per m² nodig?

U kunt ervan uitgaan dat u circa 1 liter contactlijm verbruikt per 4m².

We helpen je graag 0416 75 02 55 of info@vosepdm.nl
Sluiten