Wij gebruiken cookies. Akkoord
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis vakkundig advies Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

EPDM-dakbedekking

Bij Vos EPDM vindt u de perfecte dakbedekking voor uw dak. Wilt u uw dak bedekken voor een aanbouw, carport, tuinhuis of een complete bedrijfshal dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben alle materialen als EPDM-dakbedekking, contactlijm, EPDM-kit, aluminium daktrimmen en andere materialen voorradig liggen. Onze EPDM gaat wel 50 jaar mee en is uv-bestendig. Daarnaast is onze dakbedekking vaak uit één stuk te verwerken. Ideaal dan heeft u weinig tot geen naden en minder kans op lekkages.

Download onze handleiding EPDM-dakbedekking

Kijk onze instructievideo's "Hoe leg ik EPDM?"

kwaliteit en epdm

Omdat wij ons verantwoordelijk voelen voor onze producten, leveren wij uitsluitend de hoogste kwaliteit dakbedekking en bijbehorende producten. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op? Graag adviseren wij u over de diverse toepassingen, de montage en het gebruik van onze producten.

Wat is epdm?

EPDM is een synthetisch rubber, gemaakt van o.a. ethyleen en propeen. De verhouding van gebruikte grondstoffen bepaalt in hoge mate de eigenschappen van het product. EPDM is een polymeer en dus zeer goed vormbaar. Dit ziet u terug in de hoge elasticiteit. Verder is EPDM bruikbaar bij zeer hoge en lage temperaturen. Ook is het goed bestand tegen UV invloeden en zuren. Tenslotte heeft het een hoge levensduur, tot wel 50 jaar. Een dakbedekking van EPDM kan brandveilig en vliegvuurbestendig worden aangebracht conform NEN6050. Hoewel EPDM vooral bekend is als dakbekledingsmateriaal, wordt het ook gebruikt als folie voor gevelbekleding, waterbassins, isolatiemateriaal, afdichtingsringen, strips en tuinslangen enz.

Epdm dakbedekking met contactlijm verwerkt

Epdm_dakbedekking_lsfr_1,14mm_contactlijm_verwerkt

kies epdm als dakbedekking

Waarom EPDM gebruiken als dakbedekking? Waar voorheen vaak bitumen als dakbedekking werd gebruikt, zien wij de afgelopen 5 jaar een grote opkomst in epdm dakbedekking. Door de hoge elasticiteit vervormt of scheurt dit niet bij temperatuurschommelingen. Ook verouderd het niet onder weersinvloeden en UV-straling, waardoor reparaties en lekkages tot het verleden behoren. Daarnaast is de levensduur veel langer, hierdoor gaat uw dak minimaal twee keer zo lang mee. Tenslotte is ook de mogelijkheid om EPDM brandwerend aan te brengen een belangrijke overweging voor veel afnemers. Bent u al bekend met epdm dakbedekking of zoekt u een goede dakbedekking die lang meegaat, makkelijk te verwerken is? Neem dan contact met ons op. U kunt via onze website makkelijk een stuk epdm berekenen en online bestellen.
Daarnaast heeft u de mogelijkheid om verder een bestelling aan te vullen met epdm contactlijm, epdm kit, dakdoorvoeren etc...

Nu nog de randen afwerken

Epdm_dak_overkapping_dakranden_afwerken

Hoe wordt epdm geproduceerd?

Een lastige naam die wij tegenkomen voor epdm is Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Wat een naam denkt u? Daarom dat deze simpel wordt afgekort naar een Epdm rubber, makkelijk te onthouden, maar wat houdt dit product nu eigenlijk in? Belangrijk om te weten is de productie, hoe wordt dit product nou eigenlijk gemaakt en waarom moet ik dit weten? Op hoge temperaturen worden aardoliefracties gekraakt, dit geeft stoffen om straks verder een epdm rubber te kunnen produceren. Na de polymerisatie verkrijgt men een thermoplastische polymeer en blijft er één van de twee dubbele bindingen van het dieenmonomeer intact. Dat laat toe om het polymeer nadien te vulkaniseren, waarbij er zwavelbruggen tussen de polymeermoleculen gevormd worden. Gemengd met roet en andere vulstoffen verkrijgt men dan een rubber, dat een aantal aantrekkelijke eigenschappen vertoont, zoals:

- elastisch/rekpercentage tot wel 400%
- Temperatuur bereik van -35°C tot +120°C, op een dak krijg je automatisch te maken veel temperatuur verschillen. Soms kan het in de zomer oplopen tot wel 80°C. Dit betekent dat grote temperatuurverschillen opgevangen moeten worden. Door de hoge elasticiteit van epdm kan dit goed opgevangen worden.
- een goede bestendigheid tegen vele basen, zuren (waaronder vetzuren) en zouten (echter niet tegen aardolieproducten)
- Zeer goed uv-bestendig
- een lange levensduur van ten minste 50 jaar
- op afmetingen verkrijgbaar van 3,05/4,58/6,10/7,62/9,15/12,20 en 15,25mtr breed. De rollengte is 30,5 meter. Het grootste gedeelte dat uit één gedeelte gelegd kan worden, zonder naden of overlappingen is 465m²
- In vergelijking met pvc of bitumen dakbedekking lichter van gewicht en flexibeler.

Coverstrip aanbrengen

Epdm_dak_coverstrip_aanbrengen_afwerken_overlappingen

Epdm en ontwikkelingen

Vos epdm is online gegaan om iedereen gemakkelijk te kunnen voorzien van epdm dakbedekking. Grote voorraden, snelle leveringen en goede informatie is belangrijk om uw online aankoop te doen. Wij zien als geen ander dat de markt voor epdm de laatste vijf jaren enorm aan het veranderen is. Zo zien wij dat de epdm markt enorm in opkomst is. Ongeveer zeven jaar geleden zijn wij begonnen met epdm dakbedekking, op de particulieren markt was dit nog niet bekend. Sinds enkele jaren is dit steeds meer gaan groeien en bekend geworden, zo zien wij dat de markt exponentieel gegroeid is naar een 20-25% van de totale dakbedekking markt. Waarom nu pas? Voorheen werd epdm vaak zakelijk verkocht, maar door de onlinewereld zijn steeds meer producten en diensten bekend geworden, waardoor iedereen snel het gemak ziet van een product en sneller een aankoop zonder omwegen kan doen. Een particulier is de afgelopen jaren steeds meer een doe-het-zelver geworden en voor kleine projecten kan epdm makkelijk aangebracht kan worden.

Let op! Bij grotere projecten raden wij u aan dit door een ervaren dakdekker te laten doen. Het voordeel is dat doe-het-zelvers dit wel kunnen, maar vaak de garantie afloopt wanneer de klant het zelf gaat monteren. Dakdekkers geven garantie op de materialen (epdm) en garantie op hun werk! Mocht u geïnteresseerd zijn dan kunnen wij u altijd een erkend bedrijf aanbevelen.

Verwerken van epdm dakbedekking

U wilt een dakbedekking aanschaffen, want uw dak moet waterdicht zijn. Wat wilt u precies dicht maken? Is dat een overkapping, tuinhuis, aanbouw, uitbouw, dak van een doucheruimte of een dak van een bedrijfshal. Hieronder laten wij u enkele stappen zien om na te gaan of u de juisten materialen besteld of aanvraagt.

- stap 1. Wat voor dak heb ik? Rechthoek of een L-vorm? Wat is mijn netto dakmaat? Voorkom dat u te weinig epdm besteld, door rondom 20-30cm extra te tellen voor opstaande randen en overlap.

- stap 2. Op wat voor een ondergrond ga ik de epdm dakbedekking verwerken. Is dat hout, bitumen, isolatie met een cachering, pvc-folie, zink, koper etc... Vraag ons om advies of lees bij contactlijm waar het allemaal geschikt voor is.

- stap 3. Hoeveel m² is het dak incl. opstaande randen? Hoeveel lijm heb ik daarvoor nodig? Wij tellen per m2 circa 0,28 liter lijm. Contactlijm dient dubbelzijdig aangebracht te worden voor een juiste hechting. Neem altijd wat extra lijm voor de zekerheid.

- stap 4. Wat voor materialen heb ik nog meer nodig?
Isolatie platen, damp werende folie, dak doorvoeren, daktrimmen, epdm kit, luchtdoorvoeren, bevestiging tapes, primer, aandrukroller etc...

- stap 5. Hoe kan ik epdm dakbedekking verwerken? en hoe werk ik dit strak af? Is het als doe-het-zelver zelf te doen of laat een erkende dakdekker een offerte opstellen met onze materialen. Wij zien dat veel doe-het-zelvers een epdm dak maken, dit kan ook goed met een juist advies en motivatie. Vraag ons naar de mogelijkheden.

epdm dakbedekking uv-bestendig

Wie zoekt naar een dakbedekking, zoekt naar een product dat naast het waterdicht zijn ook uv-bestendig is. Waarom? Wanneer een dakbedekking uv-bestendig is gaat het langer mee en tast dit de kwaliteit niet aan. Epdm is van nature uv-bestendig doordat er roet in het materiaal is verwerkt. In pvc dakbedekking zitten namelijk weekmakers in die na loop van tijd minder van kwaliteit worden, waardoor het materiaal bros en minder van kwaliteit wordt. Dit uit zicht namelijk in gaten en bros worden van materiaal oftewel krakelee (vorming van scheurtjes). Epdm is een flexibel materiaal wat een natuur product is en daardoor elastisch en hoog van kwaliteit blijft.

Epdm vliegvuurbestendig (FR)

Wat is de betekenis van vliegvuurbestendig?
bestand tegen vliegvuur; bestand tegen door een krachtige wind overgewaaid vuur, hetzij bij een brand, hetzij bij het afsteken van vuurpijlen

Epdm is vliegvuurbestendig, een kwaliteitseis die in Nederland van toepassing is. Vliegvuurbestendige dakfolie kan herkenbaar zijn door de code FR die op de folie geprint staat. Volgens NEN 6063 wordt in het bouwbesluit bepaald dat een bovenzijde van een dak niet brandgevaarlijk mag zijn. Iedereen wil natuurlijk voorkomen dat een dak vanuit een omgeving in brand vliegt.

Wij staan in voor onze dakbedekking dat deze 100% geleverd wordt met een code FR. Let op! Epdm vijverfolie is niet vliegvuurbestendig getest, leg dit niet op uw dak i.v.m. verzekeringen etc...

Voorraad en levertijd van epdm

Bij vosepdm.nl hoeft u niet te wachten op een bestelling, hoe kan dat? Wij hebben grote voorraden epdm rollen liggen en kunnen deze direct voor u op maat afsnijden, zodoende u kunt u deze direct meenemen en verwerken op uw dak. Dit betekent dat u vandaag nog aan de slag kunt! Besteld u online voor 14:00 uw epdm dan leveren wij de volgende werkdag uw bestelling netjes verpakt af. Al onze materialen als dak doorvoeren, daktrimmen, epdm contactlijm, epdm kit etc... liggen ruim op voorraad. Kom langs of bestel snel uw epdm dakbedekking online bij vosepdm.nl. Snel geleverd en de juiste kwaliteit op maat.

Wat kost epdm

Wanneer u online zoekt naar prijzen van epdm dakbedekking dan komt u waarschijnlijk veel diverse prijzen tegen. Meestal varieert dit enorm of is het soms helemaal niet duidelijk. Gemiddeld genomen vraagt een dakdekker circa tussen € 60 en € 75,- per m². Dit is een prijs gebaseerd op materialen en verwerken van deze materialen. Wanneer wij een pakket met epdm dakfolie, contactlijm, randafwerking, doorvoer en isolatie aanbieden dan kunt u circa € 35,- per m² aanhouden. Vaak wordt op een dak isolatie in combinatie met epdm verwerkt, maar dat is niet altijd zo. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping waar isolatie geen nut heeft dan wordt epdm dakbedekking op een hout onderlaag verwerkt. Dit betekent minder kosten en minder materiaal benodigd. Gemiddeld voor een pakket epdm, contactlijm, daktrimmen, dakdoorvoer, en kit vragen wij gemiddeld zo'n € 20-25,- per m².

Online vindt u onze prijzen terug bij het gewenste product. Daarmee kunt u een perfecte vergelijking maken of u vraag specifiek een offerte aan.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosepdm.nl
Sluiten