Wij gebruiken cookies. Akkoord
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis vakkundig advies Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

Lijm & kit

Contactlijm en kit voor het verwerken van epdm?

Hier vindt u diverse soorten contactlijm en kit mogelijkheden om uw epdm dakbedekking te verwerken. Bij onze producten leggen wij u uit hoe het materiaal verwerkt kan worden. Door middel van onze technische gegevens weet u meteen met wat voor materiaal u te maken heeft. Belangrijk om te weten! Wat voor ondergrond heeft u? Onze contactlijm en kit kan gebruikt worden op bijna alle houtsoorten, zink, metaal, rubber, HPL, kunststof (behalve PE en PP). Al onze producten zijn voorradig en kunnen snel geleverd worden. Bij ons aan het magazijn kunt u direct afhalen. Besteld u epdm online dan kunt u onze producten binnen 1 werkdag in huis verwachten.

Epdm contactlijm

Wanneer u een epdm membraam heeft aangeschaft is het noodzakelijk deze goed te verwerken met een goede contactlijm. In ons assortiment kunt u een goede epdm contactlijm vinden van Red Fox. Contactlijm dient altijd dubbelzijdig aangebracht te worden op epdm en de ondergrond voor juiste verwerking en hechting.

De contactlijm van Vosepdm kan op diverse ondergronden worden gebruikt. Denk aan hout, zink, metalen, rubber, kunststof etc…

Wat heeft u precies nodig of hoeveel lijm heeft u nodig om de epdm dakfolie te verwerken? Wanneer u een dak waterdicht wilt maken gaat u van tevoren na wat de afmetingen zijn van het te beplakken stuk. Neem naast de netto dakmaat altijd wat extra zodat u niet tekortkomt in epdm dakbedekking of contactlijm. Het zou heel vervelend zijn wanneer u het dak niet af kunt maken. Wanneer u de m² heeft berekend neem dan als vuistregel aan dat u per 4m² minimaal 1 liter contactlijm nodig heeft.

Contactlijm verwerken

Hoe gaat u contactlijm verwerken? Ten eerste is het belangrijk te weten op welke manier u contactlijm kunt verwerken. Voor zakelijke klanten hebben wij vaak een drukvat contactlijm (17Kg) gecombineerd met een slang van 5 meter en een spuitpistool. Wanneer u meerdere daken of grote daken van circa 80m² gaat verwerken dan kunt u inderdaad een drukvat aanschaffen. Hierin vindt u grote tijdwinst en verwerken van epdm dakbedekking gaat nog sneller dan met de hand.

Wanneer u 1 dak gaat verwerken of een klein dak dan bieden wij u mooie kleine blikverpakkingen contactlijm aan van 2,5 liter, 5 liter, 10 liter en 25 liter. U hoeft dan minder af te nemen en scheelt dat in prijs. De contactlijm kunt u in een verfbak gieten waarna u met een vachtroller de lijm op de ondergrond of epdm aanbrengt.

Ongeacht welke contactlijm u koopt de verwerking blijft hetzelfde. Wanneer u de contactlijm heeft aangebracht zorg ervoor dat deze een aantal minuten kan drogen. Wanneer u te snel de epdm verwerkt ontstaan er later bellen of plooien onder het epdm membraam. In eerste instantie lijkt het dak strak verwerkt, maar later kan dit toch plooien geven. Geef contactlijm de tijd om te drogen, dit is zeer belangrijk voor een goede verwerking. De lijm mag niet meer nat of vochtig aanvoelen.

Epdm kit of MS polymeer kit

MS polymeer kit is een hoogwaardige elastische lijm- en constructievoegkit voor bouw, dakbedekking en carrosserie. Hecht uitstekend op diverse ondergronden als Polyester, PU, scheepsdeknaden, rvs, hout, aluminium etc… De kit heeft een zeer goede eigenschap door elastisch te blijven wat belangrijk is voor een epdm dakbedekking die ook elastisch is. Daarnaast blijft de epdm kit flexibel en sterk en weerstaat uitdroging.

De epdm kit hebben wij in uitvoeringen van een kitpatroon 290ml en worst uitvoering van 600ml. Daarnaast hebben wij nog een Aquaking ms sealer in het assortiment, welke voor vijvertoepassingen meer geschikt is. Deze kit kan op vochtige ondergronden goed aangebracht worden. Tevens voor dak ook zeer geschikt.

Epdm primer

Wanneer gebruikt u een primer? Primer heeft als voordeel dat deze na het aanbrengen voor een betere hechting zorgt. Primer wordt middels een schuursponsje aangebracht, zodat tijdens het aanbrengen het materiaal wat ruw wordt. Daarna blijven materialen zoals zelfklevende coverstrip of flashing tape zeer goed zitten en hechten deze uitermate goed aan het epdm. Dit alles om een dak zo goed mogelijk waterdicht te maken. In ons assortiment vindt u primer met een inhoud van 0,5, 1 en 3,78 liter. Primer wordt met een padhouder met een schuursponsje op het epdm aangebracht.

MS10 vloeibaar rubber

Kent u MS10 liquid rubber al? Dit is de oplossing voor dakbekkingen met vertoningen van gaten, scheuren, lekkages etc… Lees dit aandachtig door!

MS10 en MS10+ liquid is een universeel toepasbare afdichting en beschermingscoating.

Deze hechten op bijna alle ondergronden zonder primer, zoals EPDM, PVC, bitumen, zink, steen, beton, metaal, hout, etc. Toepasbaar bij funderingen, kelders, vloeren, wanden, dilataties, doorvoeren, badkamers, kimnaden, douchegoten, daken, balkons etc. Tevens zeer geschikt als coating voor onder andere het luchtdicht maken van de kozijnaansluitingen. De MS10+ bevat een vezel waardoor deze zonder wapening aangebracht kan worden op diverse ondergronden en overgangen. Tevens bevat het product een kleurindicator; de coating is blauw wanneer hij wordt aangebracht en zwart wanneer hij uitgehard en volledig belastbaar is.

Een ideaal product wanneer u een lekkage in de dakgoot heeft of uw dakbedekking vertoond scheuren of gaten. Zelfs het beton kunt u met dit materiaal waterdicht maken.

Vraag ons de mogelijkheden van Liquid rubber.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosepdm.nl
Sluiten