Wij gebruiken cookies. Akkoord
Grote voorraad, snel geleverd Sterk in maatwerk Gratis vakkundig advies Gratis verzending vanaf € 500,-
0416 75 02 55 Maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:30 uur
Zaterdag van 8:00 - 13:00 uur

Tape's

bevestigingstapes

Nu komt het, u bent bezig een dak met epdm dakbedekking te bedekken en er zitten wat lastige hoeken die niet met een simpele vouw weg te werken zijn of er zit een lichtkoepel met opstand in het dak. Hoe pakt u dit aan en met welke epdm materialen moet ik dit verwerken? Hieronder vindt u een assortiment materialen die u kunt gebruiken om hoeken of verbindingen dicht te maken.

Leadax loodvervanger verwerkingsvoorschriften

Leadax loodvervanger verwerkingsvoorschriften

Zelfklevende onderlaag van bevestigingstapes

Zelfklevende onderlaag van bevestigingstapes

Als u kiest voor een flashing tape of coverstrip is het belangrijk te weten wat het verschil is. Een flashing tape heeft geen geheugen en kan verwerkt worden in de meest lastige binnen- en buitenhoeken. Een coverstrip wordt vaak verwerkt wanneer twee stukken epdm aan elkaar verbonden moeten worden. Coverstrip is een zelfklevend epdm met geheugen, welke vaak op rechte stukken wordt aangebracht. Goed om te weten dat de bevestigingstapes zijn voorzien van een zelfklevende laag. Nadat een primer is aangebracht op het epdm, kan de bevestigingstape middels een aandrukroller aangebracht worden. Doormiddel van een epdm primer zal de hechting optimaal zijn van coverstrip/flashing op epdm.

QuickSeam Splice tape

QuickSeam Splice tape

Is een technologie die zich inmiddels behoorlijk bewezen heeft voor het verbinden van EPDM membramen. Splice tape is een dubbelzijdige tape die tussen twee epdm membramen wordt verwerkt. Zorgt voor een zeer sterke verbinding en is makkelijk aan te brengen. Draag zorg voor een correcte verwerking door epdm primer aan te brengen op epdm in dit geval op 2 zijden i.v.m. dubbelzijdige verkleving. De verbinding blijft soepel, is sterk en milieuvriendelijk.

Leadax loodvervanger

Kent u de nieuwe technologie leadax loodvervanger al? Het voordeel van Leadax is dat het dezelfde eigenschappen heeft als traditioneel lood, maar niet schadelijk is voor de gezondheid en milieu. Maakt het dat Leadax lichter van gewicht is en goedkoper in aanschaf. Daarnaast is Leadax kiwa gekeurd en blijkt na onderzoek ook nog eens de enige in de wereld te zijn met een kiwa certificering en dat kunt u bij ons online en aan het magazijn bestellen. Leadax heeft standaard rollengtes van 6 meter en is verkrijgbaar in de kleur grijs. Op aanvraag kunt u ook zwart en terracotta geleverd krijgen.

Leadax materiaal

Aluminium strekmetaal aan beide zijden voorzien van een laag gemodificeerd polyvinylbutyral, met een verwijderbare beschermingsfolie aan weerszijde van het product. Het mooie van dit product is dat het enorm flexibel blijft en niet veroudert. Daarnaast ook nog eens uv-bestendig is.

Wilt u weten hoe u Leadax moet verwerken kijk dan hier.

We helpen u graag! 0416 75 02 55 of info@vosepdm.nl
Sluiten